16-10-2020

Vijftien september was de dag waarop de kinderen van groep 6/7/8 van de Sint Nicolaas in Boerdonk zich vanaf de start van het schooljaar al op aan het voorbereiden waren: Prinsjesdag 2020! In nette kleding en de dames met een hoedje op, kwamen de kinderen op school. Zij hebben de afgelopen periode namelijk hun eigen troonrede en miljoenennota geschreven.

De kinderen kregen de opdracht om in groepjes een plan te bedenken met een maximaal bedrag van €50,-. Het geld moest ten goede komen aan de hele school. Het kostenoverzicht werd verwerkt in de miljoenennota. Dit viel nog niet mee, want wanneer je online gaat winkelen, vliegen de begrippen als ‘verzendkosten’ en ‘inclusief en exclusief BTW’ je om de oren. Daarnaast moesten zij in de troonrede verantwoorden met voor- en tegenargumenten waarom hun plan uitgevoerd moest worden.

Na het presenteren van de plannen, werd het tijd om democratisch te stemmen. Er is immers altijd maar één troonrede. Het winnende plan werd in het gouden koffertje opgeborgen en werd op het kantoor bij meester Leon neergezet. Hij gaat immers over de financiën van onze school! Gelukkig kwam hij aan het eind van de ochtend naar onze school. De spanning was van de gezichten af te lezen. Al snel kwam hij onze klas binnen met de vraag wat dat koffertje op zijn kantoor deed. De kinderen hebben hem alles uitgelegd en hebben ook meester Leon ons gekozen plan gepresenteerd. Na het plan aangehoord te hebben en wat kritische vragen te hebben gesteld, haalde hij nog iets uit het koffertje: €50,-! De kinderen van groep 6/7/8 mogen hun plan gaan uitvoeren. Een driewerf hoera: hoera! hoera! hoera!

Troonrede 2

Troonrede 3