De negentig leerlingen van basisschool Sint Nicolaas in Boerdonk gaan allemaal met veel plezier naar school. Geen wonder, want het is een supergezellige, kleine dorpsschool met een fijn onderwijsteam.

Een achtste deel van het aantal inwoners van Boerdonk zit bij ons op school. Geen wonder dat de school de spil is van het dorp. Onze leerlingen hebben een sterke band onderling. Want buiten school komen ze elkaar tegen bij de sportclub en bij andere activiteiten. Samen groeien ze op in een rustige en veilige leefomgeving waar ze later met warmte aan terugdenken. Sint Nicolaas is een dorpsschool met alle positieve kanten van kleinschalig: beschermd en met veel persoonlijke aandacht voor de leerlingen. Op die manier halen we het maximale uit onze leerlingen, kunnen we talenten ontwikkelen en begeleiden. Ieder kind mag bij ons zichzelf zijn, dat vinden we heel belangrijk.

Onze school zet flink in op opbrengstgericht werken. We halen dan ook mooie resultaten op het gebied van kennisvakken. En natuurlijk besteden we veel aandacht aan zaken als creatieve ontwikkeling, cultuureducatie en sport. Basisschool Sint Nicolaas: groot(s) door klein te zijn! Sint Nicolaas maakt onderdeel uit van Skipov. Dit is een samenwerkingsverband van veertien basisscholen in en rond Veghel. De scholen vormen onderling een hechte eenheid.Skipov ondersteunt en ontzorgt de aangesloten scholen maximaal. Zodat onze tijd en aandacht zoveel mogelijk kunnen uitgaan naar optimaal onderwijs. Skipov is uitgegroeid tot een kennis- en samenwerkingsgemeenschap met een efficiënte bedrijfsvoering.